Sorry, your browser does not support JavaScript!
Kontakt
Datum objave: 14.09.2022

Web programiranje - Što je i zašto je važno.

Web programiranje postalo je neizostavan dio suvremenog života. Svaki put kada pregledavamo internet, vršimo interakciju  sa web stranicama koje su razvijene od strane stručnih web programera. Ti programeri su odgovorni za stvaranje i održavanje web stranica koje koristimo svakodnevno, od platformi društvenih medija do e-trgovinskih stranica do novinskih portala.

Pa, što zapravo znači web programiranje? U svojoj biti, programiranje za web je proces stvaranja i održavanja web stranica i aplikacija koje su dostupne putem interneta. Programiranje za web uključuje širok raspon programskih jezika i alata, uključujući HTML, CSS, JavaScript, PHP, Python, SQL itd. Web programeri koriste ove jezike kako bi stvorili i razvili web stranice koje su korisnički intuitivne, funkcionalne i vizualno privlačne.

Jedan od ključnih aspekata web programiranja je stvaranje web stranica koje su osjetljive i prilagodljive  mobilnim uređajima. S porastom pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja, važnije je nego ikad da se web stranice dizajniraju s mobilnim korisnicima na umu. Web programeri koriste različite tehnike, uključujući responzivni dizajn kako bi osigurali da su web stranice dostupne i lako korištene na različitim uređajima.

Još jedan važan aspekt programiranja za web je stvaranje web stranica koje su optimizirane za pretraživače (SEO). To znači da su web stranice dizajnirane i razvijene na način koji ih čini lako dostupnim pretraživačima poput Google-a za pronalaženje i indeksiranje. Web programeri koriste niz SEO tehnika, uključujući istraživanje ključnih riječi, optimizaciju na stranici i izgradnju veza, kako bi pomogli web stranicama da se rangiraju više na stranicama rezultata pretraživanja (SERP).

Programiranje za web je konstantno razvijajuće područje, s novim tehnologijama i alatima koji se stalno pojavljuju. To znači da web programeri moraju ostati u toku s najnovijim trendovima i tehnikama kako bi ostali konkurentni. Mnogi web programeri prisustvuju konferencijama, pohađaju online tečajeve i sudjeluju u online zajednicama kako bi ostali u tijeku s najnovijim razvojima u programiranju za web.

Sveukupno, web programiranje je bitan dio modernog internetskog krajolika. Bez vještih web programera ne bismo imali web stranice i online usluge na koje se oslanjamo svakodnevno. Kako internet nastavlja evoluirati i rasti, jasno je da će web programiranje nastaviti igrati ključnu ulogu u oblikovanju digitalnog svijeta u kojem svi živimo.


A-Brief-Introduction-to-Web-Development

HTML & CSS stranice

Zajedno, HTML i CSS čine temeljne blokove većine web stranica i oni su esencijalni alati za svakog web dizajnera ili programera. HTML pruža strukturu i sadržaj, dok CSS dodaje vizualni stil i prezentaciju.

PHP & MySQL aplikacije

PHP i MySQL su važni alati za izgradnju dinamičkih, na bazi podataka baziranim web stranica i često se koriste zajedno kako bi se stvorile moćne, interaktivne web aplikacije i web riješenja.

SEO optimizacija stranica

SEO uključuje optimizaciju različitih elemenata web stranice, kao što su njegov sadržaj, struktura i kod, kako bi bila privlačnija pretraživačima te kako bi se rangirala više u rezultatima pretraživanja (SERP).

Web hosting i domene

Usluga koja poduzećima i pojedincima pruža tehnologiju potrebnu za hosting odnosno smještaj web stranice ili web aplikacije na server čime se one stavljaju na raspolaganje putem domene (npr. www.experti.com).

Online oglašavanje i marketing

Online marketing tehnike uključuju optimizaciju za tražilice (SEO), oglašavanje s plaćanjem po kliku (PPC), marketing na društvenim medijima, marketing sadržaja, email marketing i marketing utjecaja, među ostalima.

Wordpress web stranice

WordPress je svestran i fleksibilan platforma koja se može koristiti za izradu širokog spektra web stranica, od osobnih blogova do velikih e-commerce web stranica.

Proces narudžbe usluge i izrade web radova

Odlučili ste naručiti određenu uslugu od našeg tima i sada se pitate kako naručiti uslugu.

Što je sve potrebno isplanirati odnosno poslati da bi usluga bila završena brzo i kvalitetno.

Experti - O nama

Dobrodošli u Experte, vodeću tvrtku za web dizajn i programiranje, tim koja pruža inovativna i visokokvalitetna rješenja za tvrtke svih veličina

Baza web pitanja i odgovara

Malu baza web pitanja i odgovara u kojoj ćemo pokušati dati što jednostavnije odgovore na pitanja usko vezana uz web dizajn i web programiranje te tehnologiju koja je usko vezana uz izradu web stranica.

Unaprijedite svoju online prisutnost uz naša prilagođena web rješenja

Inovativna i kompletna web rješenja za moderne tvrtke i poduzetnike
Od koncepta do lansiranja, tu smo za vas. Naš tim skup je vrhunskih profesionalaca od koji svaki sa svojim jedinstvenim vještinama, idejama, kreativnošću i znanjima radi na tome da uspjeh te napredak naših partnera i klijenata bude neizostavan. Na našim web stranicama možete pronaći sve usluge koje Experti nude ali i objašnjenja samih principa tehnologija kako bi i vama olakšali i omogućili da prepoznate što je potrebno da se vaši poslovni projekti i dalje razvijaju.

Proces narudžbe usluge i izrade web stranice ili web aplikacije

Što je sve potrebno da bi usluga bila obavljena brzo i kvalitetno
Kada dizajniramo vašu web stranicu, želimo se osigurati da imamo jasne ciljeve na umu. Za to, prvo ćemo trebati razumjeti vaše poslovne ciljeve - što želite postići sa svojom web stranicom, tko vam je ciljna publika i kako ćete mjeriti uspjeh. Prateći ovaj proces, možemo stvoriti web stranicu koja ne samo izgleda odlično, nego također zadovoljava vaše poslovne ciljeve i potrebe vaše ciljne publike.
Vrsta web stranice koja vam treba ovisit će o vašim ciljevima i potrebama vaše ciljne publike. Razumijevanjem ovih čimbenika možete surađivati s web dizajnerom ili programerom kako bi stvorili web stranicu ili web aplikaciju koja ispunjava vaše specifične potrebe i pomaže vam postići vaše ciljeve.
Kontakt Informacije

Razvili smo vlastiti CMS sustav za upravljanje sadržajem

"Custom CMS" sustavi u kombinaciji s responzivnim dizajnom savršena su kombinacija s izgradnju web portala s novostima ali i za ugradnju u već postojeće web stranice.

Multi-korisnički CMS

Jednostavno objavljivanje

Efikasno za marrketing