Sorry, your browser does not support JavaScript!
Kontakt

Online, digitalni ili internet marketnig

Nudimo širok spektar usluga u digitalnom i internet marketingu. Digitalni marketing i internet marketing su povezani koncepti, ali nisu potpuno ista stvar. Digitalni marketing se odnosi na sve marketinške aktivnosti koje uključuju korištenje digitalnih tehnologija, uključujući internet, društvene mreže, mobilne uređaje, tražilice i druge digitalne kanale.

S druge strane, internet marketing se specifično odnosi na marketinške aktivnosti koje su usmjerene na internet, uključujući email marketing, optimizaciju za tražilice (SEO), plaćeno oglašavanje po kliku (PPC) i marketing na društvenim mrežama. Internet marketing je podskup digitalnog marketinga, jer je jedan od mnogih kanala koji se mogu koristiti za digitalni marketing.

Sažeto, iako je internet marketing dio digitalnog marketinga, digitalni marketing je širi pojam koji obuhvaća sve marketinške aktivnosti koje koriste digitalne tehnologije, uključujući internet.

Online, digitalni ili internet marketnig

Ukratko o online marketingu?

Online marketing je praksa korištenja web-baziranih kanala za širenje poruke o brendu, proizvodima ili uslugama tvrtke potencijalnim kupcima. Metode i tehnike koje se koriste u online marketingu uključuju e-poštu, društvene mreže, vizualno oglašavanje, optimizaciju za tražilice (SEO), Google AdWords i druge. Cilj marketinga je doseći potencijalne kupce putem kanala na kojima provode svoje vrijeme čitajući, tražeći, istražujući i družeći se online.

Široka upotreba Interneta u poslovne i osobne svrhe stvorila je nove kanale za oglašavanje i angažman marketinga, uključujući one spomenute gore. Online marketing također ima mnoge prednosti i izazove koji su važni u korištenju digitalnih medija za privlačenje, angažman i pretvaranje virtualnih posjetitelja u kupce.

Razlika između online i tradicionalnog marketinga

Online marketing se razlikuje od tradicionalnog marketinga koji je povijesno uključivao medije poput tiska, bilborda, televizije i radijskih oglasa.

Prije pojave online marketinških kanala, trošak oglašavanja proizvoda ili usluga bio je često previsok, a tradicionalno je bilo teško izmjeriti učinkovitost. Razmislite o nacionalnim televizijskim kampanjama oglašavanja koje se mjere putem fokus grupa potrošača kako bi se odredio stupanj svijesti o brendu. Ove metode tradicionalno nisu dobro prilagođene za kontrolirani eksperiment. Danas, svatko tko ima online posao (kao i većina offline poslova) može sudjelovati u online marketingu stvaranjem web stranice i izgradnjom kampanja za privlačenje kupaca po vrlo niskim troškovima ili čak besplatno. Oni koji marketingom nude proizvode i usluge također imaju mogućnost eksperimentiranja s optimizacijom kako bi usavršili učinkovitost i povrat ulaganja (ROI) svojih kampanja.

Prednosti online marketinga

Ključna prednost korištenja online kanala za marketing poslovanja ili proizvoda jest mogućnost mjerenja utjecaja pojedinog kanala, kao i interakcije posjetitelja stečenih putem različitih kanala s web stranicom ili iskustvom na odredišnoj stranici. Od posjetitelja koji se pretvaraju u plaćene kupce, daljnja analiza može se obaviti kako bi se odredilo koji su kanali najučinkovitiji u stjecanju vrijednih kupaca.

Analitika za iskustva i web ili mobilnih aplikacija može pomoći u određivanju sljedećeg:
  • Koji online marketinški kanali su najisplativiji u stjecanju kupaca, na temelju stope konverzije posjetitelja u kupce i troškova tih posjetitelja.
  • Koji su kanali učinkoviti u stjecanju i poticanju više vrijednosti za kupce - poput e-maila za marketing, koja potiče ponovne kupnje kod prethodnih kupaca.
  • Koje skupine kupaca pokazuju snažno angažirano ponašanje i veliki potencijal za povećanje prodaje, poput softvera ili mobilnih aplikacija, koje očekuju da će prodati više proizvoda kupcima s visokim angažmanom.

Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama je vrsta digitalnog marketinga koja se odnosi na promociju proizvoda ili usluga putem različitih društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn i drugi.

Ova vrsta marketinga obuhvaća korištenje različitih marketinških strategija kako bi se povećala vidljivost i angažman korisnika na društvenim mrežama, što može dovesti do povećanja broja prodaja ili poboljšanja imidža branda.

Neki od primjera marketinških strategija koje se koriste na društvenim mrežama uključuju objavljivanje zanimljivog i relevantnog sadržaja, slanje ciljanih oglasa korisnicima, angažiranje korisnika putem nagradnih igara i nagradnih natječaja, te korištenje influencera za promociju branda.

Marketing na društvenim mrežama postaje sve važniji i češći način promocije proizvoda i usluga, zbog velikog broja korisnika društvenih mreža koji svakodnevno provode veliku količinu vremena na tim platformama.

HTML & CSS stranice

Zajedno, HTML i CSS čine temeljne blokove većine web stranica i oni su esencijalni alati za svakog web dizajnera ili programera. HTML pruža strukturu i sadržaj, dok CSS dodaje vizualni stil i prezentaciju.

PHP & MySQL aplikacije

PHP i MySQL su važni alati za izgradnju dinamičkih, na bazi podataka baziranim web stranica i često se koriste zajedno kako bi se stvorile moćne, interaktivne web aplikacije i web riješenja.

SEO optimizacija stranica

SEO uključuje optimizaciju različitih elemenata web stranice, kao što su njegov sadržaj, struktura i kod, kako bi bila privlačnija pretraživačima te kako bi se rangirala više u rezultatima pretraživanja (SERP).

Web hosting i domene

Usluga koja poduzećima i pojedincima pruža tehnologiju potrebnu za hosting odnosno smještaj web stranice ili web aplikacije na server čime se one stavljaju na raspolaganje putem domene (npr. www.experti.com).

Online oglašavanje i marketing

Online marketing tehnike uključuju optimizaciju za tražilice (SEO), oglašavanje s plaćanjem po kliku (PPC), marketing na društvenim medijima, marketing sadržaja, email marketing i marketing utjecaja, među ostalima.

Wordpress web stranice

WordPress je svestran i fleksibilan platforma koja se može koristiti za izradu širokog spektra web stranica, od osobnih blogova do velikih e-commerce web stranica.

Proces narudžbe usluge i izrade web radova

Odlučili ste naručiti određenu uslugu od našeg tima i sada se pitate kako naručiti uslugu.

Što je sve potrebno isplanirati odnosno poslati da bi usluga bila završena brzo i kvalitetno.

Experti - O nama

Dobrodošli u Experte, vodeću tvrtku za web dizajn i programiranje, tim koja pruža inovativna i visokokvalitetna rješenja za tvrtke svih veličina

Baza web pitanja i odgovara

Malu baza web pitanja i odgovara u kojoj ćemo pokušati dati što jednostavnije odgovore na pitanja usko vezana uz web dizajn i web programiranje te tehnologiju koja je usko vezana uz izradu web stranica.

Unaprijedite svoju online prisutnost uz naša prilagođena web rješenja

Inovativna i kompletna web rješenja za moderne tvrtke i poduzetnike
Od koncepta do lansiranja, tu smo za vas. Naš tim skup je vrhunskih profesionalaca od koji svaki sa svojim jedinstvenim vještinama, idejama, kreativnošću i znanjima radi na tome da uspjeh te napredak naših partnera i klijenata bude neizostavan. Na našim web stranicama možete pronaći sve usluge koje Experti nude ali i objašnjenja samih principa tehnologija kako bi i vama olakšali i omogućili da prepoznate što je potrebno da se vaši poslovni projekti i dalje razvijaju.

Web Usluge

Proces narudžbe usluge i izrade web stranice ili web aplikacije

Što je sve potrebno da bi usluga bila obavljena brzo i kvalitetno
Kada dizajniramo vašu web stranicu, želimo se osigurati da imamo jasne ciljeve na umu. Za to, prvo ćemo trebati razumjeti vaše poslovne ciljeve - što želite postići sa svojom web stranicom, tko vam je ciljna publika i kako ćete mjeriti uspjeh. Prateći ovaj proces, možemo stvoriti web stranicu koja ne samo izgleda odlično, nego također zadovoljava vaše poslovne ciljeve i potrebe vaše ciljne publike.
Vrsta web stranice koja vam treba ovisit će o vašim ciljevima i potrebama vaše ciljne publike. Razumijevanjem ovih čimbenika možete surađivati s web dizajnerom ili programerom kako bi stvorili web stranicu ili web aplikaciju koja ispunjava vaše specifične potrebe i pomaže vam postići vaše ciljeve.
Kontakt Informacije

Razvili smo vlastiti CMS sustav za upravljanje sadržajem

"Custom CMS" sustavi u kombinaciji s responzivnim dizajnom savršena su kombinacija s izgradnju web portala s novostima ali i za ugradnju u već postojeće web stranice.

Multi-korisnički CMS

Jednostavno objavljivanje

Efikasno za marrketing